History

Δείτε φωτογραφίες από τις προηγούμενες διοργανώσεις του Diversity in Business Conference και κατεβάστε τις παρουσιάσεις.

2023

5th Diversity in Business Conference

Το Diversity in Business Conference συνδιοργανώθηκε για 5η συνεχόμενη χρονιά από το Diversity Charter Greece και τη BOUSSIAS Events  συγκεντρώνοντας εκπροσώπους της Πολιτείας, Θεσμών και Φορέων, καθώς και κορυφαία στελέχη από σημαντικές επιχειρήσεις και οργανισμούς της Ελλάδας με αποδεδειγμένη δράση στον πυλώνα της ένταξης  και της διαφορετικότητας.

Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν μέσα από μια πλούσια θεματολογία ζητήματα, δράσεις και πρακτικές σε όλους τους πυλώνες της Διαφορετικότητας:

ΦΥΛΟ | ΗΛΙΚΙΑ | ΦΥΛΗ / ΧΡΩΜΑ | ΑΝΑΠΗΡΙΑ / ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΘΗΣΗ |ΕΘΝΙΚΗ / ΕΘΝΟΤ. ΚΑΤΑΓΩΓΗ | ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ / ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΥΛΟΥ

Fireside chats όπου τέθηκε το πλαίσιο για την εφαρμογή της φιλοσοφίας αλλά και της αξίας της ένταξης και ενσωμάτωσης στις επιχειρήσεις καθώς και την αντανάκλασή τους στην ευρύτερη κοινωνία.

Inspirational talks για την ελευθερία του να «ζεις όπως επιλέγεις» και τις ίσες ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα.

Διεθνείς τάσεις και νέες ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις από την υιοθέτηση της διαφορετικότητας.

Μετρήσιμα αποτελέσματα και πιστοποίηση πολιτικών διαφορετικότητας και ένταξης.

Ομαδική -δια ζώσης- interactive δράση εκπαίδευσης σε θέματα προνομίων.

Στελέχη επιχειρήσεων που μοιράστηκαν τις δικές τους ιστορίες και ανέδειξαν τη σημασία και την δυναμική της εξάλειψης των στερεοτύπων.

Το Συνέδριο πλαισιώθηκε και με “out of the box” ομιλίες έμπνευσης από stand up comedian καθώς και από πρεσβευτές καλλιτέχνες του social action “ untrapped”.

Το ραντεβού για το επόμενο Diversity in Business προγραμματίστηκε για τον Οκτώβριο του 2024.

Download Presentations
2022

4th Diversity in Business Conference

Η επόμενη ημέρα σε θέματα Διαφορετικότητας και Ένταξης.
Το 4ο Diversity in Business Conference πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και σημαντικούς ομιλητές, που έθιξαν καίρια ζητήματα για την ανάδειξη και την προάσπιση των ίσων ευκαιριών και της υγιούς ένταξης στελεχών, στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Το Συνέδριο, που διοργανώθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2022, στο Ζάππειο Μέγαρο,  τίμησαν με την παρουσία τους και την πολύτιμη τοποθέτησή τους θεσμικοί φορείς της Πολιτείας, όπως η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δρ Δόμνα Μιχαηλίδου, που εκπροσώπησε το Πρωθυπουργικό Γραφείο, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κος Γιώργος Πατούλης και η Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κα Εύα Καϊλή.

Μεγάλη συγκίνηση και θαυμασμό προκάλεσε η συμμετοχή της Mrs Myrtha Casanova, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου στον τομέα Διαχείρισης Διαφορετικότητας, μιας καταξιωμένης γυναίκας που έχει δώσει τον δικό της, προσωπικό και αξιοσημείωτο αγώνα για ζητήματα διαφορετικότητας και ένταξης διεθνώς.

Παράλληλα τα “Fireside Chats” κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού ως το τέλος, με success stories, inspirational talks και συζητήσεις με αληθινό περιεχόμενο. Ομιλητές σημαντικών επιχειρήσεων, δημόσιων φορέων και οργανισμών κατάφεραν να μας εμπνεύσουν περαιτέρω και να θέσουν τα θεμέλια για την επόμενη μέρα του diversity & inclusion.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
2021

3rd Conference on Diversity in Business

2020

2nd Conference on Diversity in Business

Download Presentations
2019

Inaugural Conference on Diversity in Business

Το Εναρκτήριο Συνέδριο για την Διαφορετικότητα στις Ελληνικές επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας με στόχο να θέσει τις βάσεις για την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και των ίσων ευκαιριών στις εταιρείες και οργανισμούς.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της ισότητας των ευκαιριών στην εργασία η Ελλάδα έγινε και επίσημα η 23η Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία υπεγράφη η Χάρτα Διαφορετικότητας.

Αυξημένα κέρδη, μεγαλύτερη σύνδεση με τους καταναλωτές, αλλά και προσέλκυση νέων ταλέντων αναδείχθηκαν ως τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα για τις επιχειρήσεις που «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα και την ισότητα ευκαιριών, με τους ομιλητές να εντοπίζουν ως μεγαλύτερα προσκόμματα την έλλειψη παιδείας και τις ασυνείδητες προκαταλήψεις που επηρεάζουν τις καθημερινές αποφάσεις. Στο συνέδριο έλαβαν μέρος εκπροσώποι της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνικών φορέων αλλά και φορέων της εργασίας.

Download Presentations

Επικοινωνία


Συμμετοχές
Δήμητρα Γαστεράτου, M: 6986 529 605, Ε: [email protected]
 
Χορηγίες
Μαρίνα Καφέζα, T: 210 6617777 (εσωτ. 252), E: [email protected]
Μαίρη Καλλιφείδα, Τ: 210 6617777 (εσωτ. 333),Ε: [email protected]
 
Περιεχόμενο
Σίσσυ Τζελεπίδου, Τ: 210 6617777 (εσωτ.258), Ε: [email protected]
Κατερίνα Ψύχα, Diversity Charter Greece, T: 210 2692880, E: [email protected]

BOUSSIAS Events